WATEREUM PROJEKT

Watereum projekt
A FuturAqua Watereum néven 2018 évben hozta létre az ethereum ERC20 blockchain-alapú tokenjét, amelyből összesen tízmilliárd darab került generálásra. A tokenek értékesítése tavaly megkezdődött, a teljes mennyiség 20 százaléka került érékesítésre. Ezt követően az értékesítés felfüggesztésre került a tapasztalatok összegzése céljából.

Az elemzés azt eredményezte, hogy a kriptovaluták és kriptotőzsdék világának rendkívüli gyorsan fejlődő, mindig új és új eredményeket és fejlesztéseket felmutató rendszere, új lehetőséget adott.
Az egy egységnyi Watereum felhasználásával a vonatkozó feltételek mellett 1 liter ivóvíz vásárolható a FuturAqua-tól, ami egy értékgarantált és megfelelően megbízható tokenek kiadásával a jelenleginél is magasabb árfolyam érhető el.
Az ERC20 egy Ethereum alapú token okos szerződés, ami leír bizonyos funkciókat és eseményeket, amik a megfelelő követelmények beteljesedésekkor vagy parancsok megadásakor bekövetkeznek.
Sokan úgy ismerik az Ethereumot, mint egy digitális fizetőeszközt, kriptopénzt, amivel a fontosabb kripto tőzsdéken kereskedhetünk, ahogy az a Bitcoin és még rengeteg más kriptovaluta esetében is fenn áll.
Az Ethereum hálózatnak viszont van egy nagy előnye a többi kriptovaluta rendszerhez képest: a lehetőség az okos szerződések (gyakorlatilag mini programok) megírására és lefuttatására. Természetesen más rendszerek is alkalmasak tokenek kibocsátására, de az összes közül az Ethereum az egyik legjobban dokumentált, valamint legjobban ismert a befektetők között.
A smart contract vagy okos szerződés tulajdonképpen egy (marketinges) kifejezés az olyan kódra, amit a blokklánc alapú rendszereken meg lehet írni és le lehet futtatni. Ehhez az Ethereum rendszerre, de annak decentralizált hálózatára lesz szükség. Ennek egy decentralizált elemét alakítja ki a FuturAqua az Aqua IT Kft közreműködésével.
Ez azt jelenti, hogy ebben az esetben a digitális valuta számítási logika tárolására (és logika kombinációira) is képes lesz ahelyett, hogy csak tranzakciós történelmét tárolna. Így készülnek utána a blokklánc alapú applikációk és programok.
Ezek az applikációk persze nem sima “appok”, hanem decentralizált appok vagy más néven “dApp”-ok, az Ethereum decentralizált hálózatán futnak. A legtöbb ilyen dAppnál a felhasználóknak szükségük lesz a natív tokenre a használatukhoz, ezek funkcionálnak “üzemanyagként” és ez lesz az amit Watereum néven a FuturAqua több lépcsőben kibocsát.
A későbbi tervekben további kibocsátások is várhatóak, ezért a FuturAqua döntése alapján az értékesítés és a tokenek kezelését is saját keretek között kívánja elvégezni.

Ezen döntés alapján a FuturAqua létrehozta saját tulajdonban álló műszaki hátterét amely segítségével a különösen nagy értékű token (részvény) tárolása és értékesítés biztonságosan megoldható.

A kereskedési plattform létrehozásával a FuturAqua saját kézben kívánja tartani az tokenek kezelését, későbbiekben nyilvánosan is engedélyezésre kerülő bányászatát is.

A műszaki háttér kiemelt szempontként tekint a biztonságra, ezért olyan biztonsági szintű rendszer (tűzfalak és egyéb biztonsági elemek) kerülnek kialakításra, amelyek a banki, pénzügyi szektor IT rendszereiben megszokottak. Ennek segítségével a jelenleg elérhető legjobb minőségű technológiát használjuk a tokenek és ezen keresztül a tokent vásárlók vagyonának védelmére.

A tervezett rendszer nem csak a FuturAqua saját wallet (pénztárcájának) tárolására is szolgálhat, hanem a megfelelő biztonsági szint miatt akár a token vásárlók elektronikus pénztárcájára is vigyázhat. Ez rengeteg új lehetőséget ad, főleg azon kisebb vásárlók számára, akik még nem rendelkeznek blokklánc rendszerekben szerzett tapasztalatokkal, hiszen így egy ismert környezetben, megfelelő biztonság mellett tanulhatják meg a blokklánc rendszerek működését és biztonságban tudhatják tokenjeiket.
Az ICO az Initial Coin Offering vagy Initial Public Coin Offering angol kifejezés rövidítése. Legegyszerűbben úgy magyarázhatnánk, a crowdfunding és a nyilvános tőzsdei kibocsátás (röviden: IPO) különleges ötvözete. A célja, hogy a kibocsátó a tokenek kibocsátásával szerezzen forrást projektjének, cégépítésének finanszírozásához.
Image
© 2023. All Rights Reserved.